TODOPOLICIAS
HOLA
INVITADO ESTA ES TU PAGINA POLICIAL
REGISTRAR-TE PARA ENTRAR EN EL FORO CENTRAL TODOPOLICIAS.PHPBB.COM
Y COMPARTE TODO LO QUE SEPAS DE ESTE MUNDO POLICIAS, CON TODOS NOSOTROS.

Notícia:

Ver el tema anterior Ver el tema siguiente Ir abajo

Notícia:

Mensaje por Mossetta el Lun 30 Jun 2008, 00:51

Mossetta escribió:El conseller Saura inaugura el primer curs de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya
23/10/2007


L'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) és l'únic centre a Europa de formació integral de la seguretat
* Un total de 1.846 aspirants a mossos d'esquadra i policies locals reben el curs bàsic policial enguany
* L'ISPC impartirà cursos de formació contínua per a 4.000 bombers i 600 nous tècnics penitenciaris, a més d'agents rurals, formadors de seguretat privada i especialistes en seguretat viària i ambiental.
* Saura vol que l'ISPC sigui la "universitat de la seguretat".
El conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, ha inaugurat avui dimarts el curs de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC). Es tracta del primer curs integral que, en matèria de seguretat, es farà a Catalunya.
EL CONSELLER D'INTERIOR, RELACIONS INSTITUCIONALS I PARTICIPACIÓ, JOAN SAURA, HA INAUGURAT AQUESTA TARDA EL PRIMER CURS DE L'INSTITUT DE SEGURETAT PÚBLICA, ACOMPANYAT DE CARLOS GONZÁLEZ, DIRECTOR DE L'ISPC
Foto: Eva Guillamet
A l'acte han assistit el director de l'ISPC, Carlos González; la delegada del Govern de la Generalitat a Barcelona, Carme San Miguel; el secretari de Seguretat, Joan Delort; el secretari de Serveis Penitenciaris, Albert Batlle; el director general de la Policia, Rafael Olmos; la directora general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, Olga Lanau; el director general de Protecció Civil, Josep Ramon Mora; el comissari Josep Milán, sotsdirector operatiu de la Policia de la Generalitat; el cap de la Divisió Operativa de Bombers, Antoni Rifà, i altres comandaments dels Mossos d'Esquadra i dels Bombers.
La creació de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, aprovada pel Parlament el passat 18 de juliol, ha representat un salt qualitatiu en la formació dels col·lectius encarregats de la seguretat del territori català.
A diferència del que representaven l'Escola de Policia de Catalunya i l'Escola de Bombers i Seguretat Civil per separat, l'ISPC, un centre pioner, és un únic centre de formació i recerca per a tots els col·lectius responsables de la seguretat dels ciutadans de Catalunya que té com a objectiu fomentar un sistema de seguretat pública eficaç i eficient, tècnicament més preparat i desenvolupat.
L'ISPC formarà a partir d'aquest curs els col·lectius següents: mossos d'esquadra i policies locals (de la qual era encarregada l'antiga Escola de Policia de Catalunya), personal de protecció civil, prevenció, extinció d'incendis i salvament (emergències), i el corresponent personal facultatiu, el personal que compleix funcions de seguretat viària, de trànsit, de mobilitat i de seguretat ambiental, els membres del cos d'agents rurals i el personal que garanteix la protecció, l'ajuda ciutadana, la vigilància i la seguretat en els espais i els serveis públics.
També és responsable de la formació del personal penitenciari i impartirà activitats de formació prèvia i permanent del personal de la seguretat privada. D'acord amb les noves competències atorgades per l'Estatut de Catalunya, correspondrà a l'ISPC autoritzar els centres de formació del personal de la seguretat privada, homologar els programes formatius i avaluar-ne l'activitat.
El conseller Saura ha explicat que "la creació d'aquest Institut és un primer pas per establir, dissenyar i desenvolupar una política formativa i una política de recerca i innovació rigorosa, coherent i ambiciosa, d'acord amb el modern sistema de seguretat que volem per a Catalunya". "La seguretat és un ingredient fonamental per a la qualitat de vida de totes les persones i per això és una prioritat d'aquest Govern de la Generalitat, que l'assumeix com un ingredient essencial de l'Estat del Benestar", ha dit el conseller.
Saura ha afirmat que "la seguretat no es pot limitar exclusivament a emprendre mesures reactives, sinó que cal dissenyar polítiques preventives que impliquen a totes les administracions públiques que generen iniciatives de progrés social com: reduir el fracàs escolar, la precarietat laboral o la degradació urbanística d'alguns barris, per posar uns exemples".
La voluntat del Departament d'Interior i la del mateix conseller és que "l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya sigui la universitat de la seguretat. No volem que l'Institut es limiti a transmetre coneixement, sinó que la capacitació laboral dels professionals ha de ser integral i incloure la dimensió personal. Per això potenciarem l'educació en valors, actituds de proximitat, de respecte i servei als ciutadans i de defensa dels seus drets. A més, l'Institut té també la missió de la recerca i ha de ser capaç d'investigar temes de seguretat amb un rigor i una serietat metodològica digna dels millors centres d'ensenyament superior. Perquè som conscients que el millor dels actius que té el nostre sistema de seguretat és el capital humà", ha explicat el conseller.
Per la seva banda el director de l'ISPC, Carlos González, ha dit que "el centre vol convertir-se en un referent internacional en la construcció d'un nou concepte de seguretat i que faci recerca i doni formació en coneixements i en habilitats, però, sobretot, en actituds".
La inauguració del curs acadèmic de l'ISPC, que coincideix amb el recent inici del Curs de Formació Bàsica de Mossos d'Esquadra i Policies Locals, és el començament d'una experiència única a Europa que formarà una àmplia varietat d'operadors de la seguretat repartits per la totalitat del territori català i amb un model formatiu que integra col·lectius professionals i de la societat civil.
Curs policial
Pel que fa a la formació de policia, un total de 1.846 alumnes, 1.438 homes i 408 dones, han començat el curs bàsic policial. D'aquests, 1.281 són aspirants a mossos d'esquadra i formaran la 21a promoció de la policia autonòmica.
Dels aspirants a mosso d'esquadra, 950 (74,2%) són homes i 331 (25,8%) dones, el que consolida la Policia de la Generalitat com un dels cossos amb més presència femenina del sud d'Europa.
Pel que fa als 565 aspirants a policia local, 488 (86,4%) són homes i 77 (13,6%) dones.
Per nivell d'estudis, el 6,3% dels aspirants a mosso d'esquadra estan llicenciats, el 7,3% té alguna diplomatura, el 30,8% té estudis de batxillerat i el 17% té estudis equivalents a l'EGB.
La mitjana d'edat dels aspirants a mosso d'esquadra és de 27 anys, i de 29 la dels aspirants a policia local.
Només 19 (1,02%) dels aspirants del Curs de Formació Bàsica de policia són nascuts fora de l'Estat espanyol, mentre que n'hi ha 16 més (0,80%) que han nascut al territori espanyol de pares estrangers.
Cursos per a bombers i tècnics penitenciaris
Enguany, l'ISPC té previst impartir més de 50 cursos de formació a gairebé 4.000 bombers, a més del curs bàsic per a les noves incorporacions d'efectius que es convocaran que consta d'un total de 580 hores lectives, entre sessions teòriques i pràctiques de diverses disciplines.
L'ISPC també impartirà dos cursos selectius per a tècnics especialistes de serveis penitenciaris destinats a uns 300 alumnes cadascun, amb una durada de 3 mesos i mig aproximadament, i altres cursos per a agents rurals, formadors de seguretat privada, seguretat ambiental i seguretat viària.
[url=http://www.gencat.net/interior/comunicacio/seguretat/contingut/index.htm?u_ud=SCI&u_tema=01&cod_noticia=23865&ind_home=0&alt_notis=+23876,+23874,+23868,+23865,+23862,+23861,+2386
http://www.gencat.net/interior/comunicacio/seguretat/contingut/index.htm?u_ud=SCI&u_tema=01&cod_noticia=23865&ind_home=0&alt_notis=+23876,+23874,+23868,+23865,+23862,+23861,+2386[/quote[/url]]
avatar
Mossetta

Cantidad de envíos : 83
Puntos : 1
Reputación : 1
Fecha de inscripción : 31/05/2008

http://www.mossos.superforos.com

Volver arriba Ir abajo

Ver el tema anterior Ver el tema siguiente Volver arriba


 
Permisos de este foro:
No puedes responder a temas en este foro.